Tilskud til naturgas

tilskud til naturgas

Indholdsfortegnelse

I en tid med stigende gaspriser er det relevant at vide, om der findes tilskud til naturgas. I blogindlægget her vil vi afdække, hvorvidt og hvordan du kan få tilskud til din gasregning. Vi vil dykke ned i forskellige tilskudsordninger og give dig tips til at gøre betalingen af din gasregning mere overkommelig.

gas

Du kan ansøge om varmetillæg som folke- eller førtidspensionist

Som folkepensionist eller førtidspensionist har du mulighed for at ansøge om varmetillæg.

Størrelsen på varmetillægget afhænger af dine varmeudgifter og den tillægsprocent, du er tildelt. Som enlig skal du have varmeudgifter, der overstiger 5.600 kr. om året, mens beløbet er 8.400 kr. om året for samlevende. Disse beløb er gældende for 2023. Du kan ansøge om varmetillæg via Borger.dk.

Bemærk, at kun én person pr. husstand kan modtage varmetillæg som tilskud til varmeregningen.

Ansøgning om varmetillæg klares nemt online, men husk at medsende dokumentation for dit gasforbrug

Det er nemt at ansøge om varmetillæg. Du kan gøre det online via Borger.dk. Husk dog at medsende dokumentation for dit gasforbrug sammen med din ansøgning. Dette kan være en kopi af din seneste gasregning eller anden relevant dokumentation, der viser dit gasforbrug for de seneste tre år.

Husk at sikre, at dokumentationen er korrekt og opdateret, da det vil blive brugt til at vurdere din ansøgning om varmetillæg.

Når du har indsendt din ansøgning om varmetillæg, skal du væbne dig med tålmodighed. Sagsbehandlingsfristen lyder på otte uger, men i gennemsnit tager det fem uger at behandle en ansøgning. Du kan selv være med til at minimere sagsbehandlingstiden ved at indsende den nødvendige dokumentation fra start.

Hvor meget får jeg i varmetillæg?

Du skal opfylde en række betingelser for at få varmetillæg. Det er først og fremmest et krav, at du er enten folkepensionist eller førtidspensionist. Du skal dernæst have varmeudgifter i form af udgifter til olie, gas, el eller andre opvarmningsformer.

Hvor meget du kan få i varmetillæg afhænger af følgende:

  • Hvor mange voksne personer der bor i husstanden
  • Dine varmeudgifter de seneste tre år
  • Din personlige tillægsprocent (*)

 

* Sidstnævnte – din personlige tillægsprocent – beregnes bl.a. ud fra din og din eventuelle samlevers indkomst.

 

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på naturgas?

danske husstande

420.000 danske husstande modtog en varmecheck i 2022

I august 2022 modtog omkring 420.000 danske husstande en varmecheck som en engangsydelse på 6.000 kroner. Varmechecken blev udbetalt som en økonomisk hjælp til de mest økonomisk pressede husstande, der oplevede stigninger i deres varmeregning.

Størstedelen af husstandene, der opfyldte betingelserne, modtog automatisk varmechecken. Hvis du opfyldte betingelserne for varmechecken, men ikke modtog den automatisk, kunne du søge om den i en supplerende ansøgningsrunde.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, om der bliver mulighed for at få en varmecheck i 2024. Det afhænger dels af, hvordan energipriserne udvikler sig, og hvilke politiske tiltag der bliver lavet.

Vil du skifte væk fra naturgas? Få dækket afkoblingsgebyret gennem Afkoblingsordningen

Hvis du ønsker at skifte væk fra naturgas og få fjernet dit gasfyr, kan du benytte dig af Afkoblingsordningen og få dækket afkoblingsgebyret. Normalt skal du selv betale omkring 8.000-10.000 kr. for at blive frakoblet gasforsyningen, når dit gasfyr skrottes.

Afkoblingsordningen giver dig mulighed for at søge om at få dækket denne udgift. Der er dog en pulje med begrænsede midler tilgængelig, og derfor gælder først-til-mølle-princippet. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår puljen åbner, og søge så hurtigt som muligt for at have mulighed for at få dækket afkoblingsgebyret.

Der er forventninger om, at en ny pulje vil åbne i starten af 2024. Hold dig opdateret og sid klar til at ansøge, når puljen åbner, hvis du vil have del i puljen.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på naturgas?

Andre tips til at gøre betalingen af din gasregning lettere

Udover tilskudsordninger er der også andre måder, hvorpå du kan gøre betalingen af din gasregning mere overkommelig.

Dette vil du få nogle konkrete tips til herunder:

#1 Anmod om månedlig betaling og gør betalingen mere overkommelig

Langt de fleste danske gaskunder modtager én regning pr. kvartal, og den løsning fungerer for mange. Ønsker du dog at sprede dine udgifter til gas mere, kan du anmode om månedlig betaling hos din gasleverandør. Så kan du nøjes med at betale et mindre beløb hver måned i stedet for et større beløb hvert kvartal.

#2 Anmod om udsættelse af betalingen af din gasregning hos din gasleverandør

Står du i en situation, hvor du grundet inflation eller andre forhold ikke har mulighed for at betale din gasregning her og nu, kan du anmode om at få udsat betalingen. De danske gasleverandører er generelt meget servicemindede og vil gå langt for at imødekomme dine behov.

Forsøg derfor at indgå en dialog, hvis du har svært ved at betale din gasregning til tiden.

#3 Benyt dig af automatisk betaling for at undgå at glemme en betaling

Hvis du har for vane at glemme at betale dine gasregninger, vil et godt tip være at benytte dig af automatisk betaling via Betalingsservice. Så skal du ikke længere betale rykkergebyrer og renter grundet for sen betaling.

Samlet set er der flere tilskudsmuligheder og tips til at gøre betalingen af din gasregning mere overkommelig. Uanset om du er pensionist eller ønsker at skifte væk fra naturgas, er der forskellige ordninger, der kan hjælpe dig. Husk at undersøge dine muligheder og ansøge om tilskud, hvis du opfylder betingelserne.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på naturgas?

dinfagpartner logo

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter