Hvad er en totalentreprise? Kan det bruges til dit byggeprojekt?

Totalentreprise

Indholdsfortegnelse

Står du med et byggeprojekt, skal du altid vælge den entreprenør, der passer bedst til dit dig og din nye konstruktion. Er du bygherre eller en stor virksomhed, vil totalentrepriseformen helt klart passe bedst.

 

Hvad laver en totalentreprenør?

En totalentreprenør har det overordnede overblik under et byggeprojekt. Det vil sige, at du som en bygherre, der ønsker en ny byggekonstruktion, kan hyre en totalentreprenør til at overse dit byggeprojekt. Totalentreprenører overser typisk typehuse som eksempelvis sommerhuse eller andre standardiserede bygningskonstruktioner, da dette er billigere. Det er det fordi, varetagelsen af opgaverne udføres af blot en person, og ikke flere forskellige entreprenører, som skal på lønningslisten.

Dette betyder altså, at du ikke skal tænke på andet end det ønskede udseende på byggeprojektet. Ved totalentreprise har totalentreprenøren har altså ansvaret for at udføre alle underliggende delopgaver under byggeprojektet. Dette inkluderer eksempelvis at indgå kontrakter med ingeniører, bygningskonstruktører og arkitekter, som skal udføre arbejdet.

Det er altid en god ide, at ansætte en professionel tilsynsførende under totalentreprise, som kan sørge for at byggeprojektets kvalitet er i orden under totalentreprenørens ansvar.

 

 

Andre former for entrepriseformer:

Fagentreprise

Ved denne form for entreprise, står du for hele projektet selv. Du står for blandt andet den økonomiske del samt det byggetekniske. Dette gælder eksempelvis indhentning af byggetilladelser, byggematerialer og koordinering samt planlægning af samtlige håndværkere under projektet. De fleste vælger dog at lade sig rådgive af fagspecialister.

Hovedentreprise

Under denne form, skal du også selv sørge for at indhente godkendelser til alt og materialer. Dog står hovedentreprisen for alt andet. Dette inkluderer blandt andet kontrakter med håndværkere, tidsplanen, økonomien og projektledelse.

Fordele ved totalentreprise:

  • Et projekt med totalentreprise har fordele som det, at man overlader samtlige forløb til en fagspecialist, så du kan skal træffe små beslutninger engang imellem med hensyn til eksempelvis byggeriets udseende.
  • Totalentreprenøren har både det økonomiske og juridiske ansvar, hvis byggeprojektet skulle blive forsinket. Dette kan være at tegninger, tilladelser eller koordinering mellem underentreprenørerne ikke har været ordentligt på plads.

Ulemper ved totalentreprise:

  • Et minus ved denne entrepriseform er, at der ikke findes så mange totalentreprenører på markedet. Desuden skal du også være klar over, hvordan dit projekt skal se ud med henblik på udseende, og hvilke materialer, der skal bruges.
  • Det er primært kun bygherrer og større virksomheder, der har byggeprojekter til flere millioner, der benytter denne form for entreprise, da der kræves en rådgiverforsikring af totalentreprenøren.

 

Hvilken entrepriseform skal du vælge?

Ikke alle former for entreprise gavner dit byggeprojekt. Skal du have foretaget en lille renovering som nyt tag, køkken eller skal du have lavet en garage, vil fagentreprise være den bedste form at vælge.

Skal du have bygget store ombygninger, hvor flere entreprenører, fra forskellige fagområder er involveret, skal du vælge hovedentreprise.

Hvis du skal have bygget et helt hus som eksempelvis en feriebolig, er totalentreprise det rigtige valg, da dette er et større projekt, og kan gøres billigere ved blot at ansætte en totalentreprenør frem for flere forskellige entreprenører.

Har du truffet det rigtige valg?

Nu har læst lidt om de forskellige entrepriseformer, og er måske kommet i tvivl om du skal vælge fag-, hoved- eller totalentreprise til dit byggeprojekt. Det er helt naturligt, og her kan vi kun foreslå at du søger rådgivning hos en professionel. Dette kan du gøre på kun to minutter lige her. Efter du har oprettet din opgave hos os, videreformidler vi din opgave til vores fagpartnere, som udformer et tilbud til dig. Du vil modtage mindst tre tilbud.

Mangler du inspiration til andre byggeprojekter, du selv kan klare, som brolægning, nye lamper og maling eller blot vinduespudsning, så kan du læse mange flere artikler som denne lige her.

Se endnu mere på vores facebook.

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter