Guide: Sådan skal du indrette dit hus med maling

maling

Indholdsfortegnelse

Hvordan skal du indrette dit hus med maling?

Mangler du inspiration til køkkenet? Ønsker børnene en farve på deres værelser, eller mangler du mere naturligt lys på badeværelset? Så er det nu, du skal læse videre, og lære hvordan, du kan indrette dit hus med maling.

Hvis man tager et kig tilbage i tiden, cirka tre-fire årtier, så ser man at danskernes hjem var indrettet med farvede detaljer. Dengang havde man formentlig heller ikke særlig meget inspiration til køkkenet eller alle de andre rum i hjemmet, da stilen var den samme i de fleste hjem. Det var nemlig farverne brun og orange, man brugte mest af, men denne stil ser man slet ikke blive benyttet i særlig mange husstande den dag i dag.

Nu hersker de monotone farver som hvid, sort og grå, og disse er ikke nødvendigvis afstressende farver, som danskerne burde nyde mest af.

Stilen lægges i gangen /entréen

I et hus er det oftest entréen eller gangen, man træder ind i. Dette betyder at rummet burde være indbydende, og udvise en bestemt stil og stemning – denne skal desuden også gerne passe til resten af husets design. Derfor skal du gennemtænke, hvordan du vil indrette dit hus med maling, og om du vil bruge afstressende farver eller det stik modsatte.

Til dette rum i huset, er det en god ide at bruge varme farver som en cremet hvid, en lys brun, gul, orange eller rød. Har du desuden en lille gang, kan du med fordel anvende en af de lysere farver, da dette automatisk vil få den til at se større ud.

Mangler du inspiration til køkkenet?

Det er ofte farven hvid, der hersker i køkkenområdet, men dette er ikke nødvendigvis en god ting. Hvid tilbyder muligvis meget lys til rummet, men ved sådan et sted, hvor der tilberedes mad tit og ofte, vil den hvide farve falme grundet eksempelvis mados. På samme tid, vil man også nemt kunne se slitage på overfladerne i form af ridser og skrammer.

Med dette i tankerne som inspiration til køkkenet, kunne det være en ide at indrette dit hus med maling i farven gul, som stadig kan tilføje rummet lys og en hyggelig stemning, hvis den gule farve ikke er alt for prangende.

Har man ikke lyst til at farve væggene, og mangler inspiration til køkkenet, kan man også nøjes med at tilføje farver på andre måder. Et eksempel ses nedenfor i form af at male køkkenbordet. Man kan også anskaffe sig farverige køkkenredskaber.

Maler

Pas på med farverne på børneværelset

En god måde at indrette dit hus med maling på børneværelserne er med afstressende farver. Dette kan eksempelvis være blå og grøn – til både piger og drenge. Ønskes der dog en mere “typisk pige-farve”, kan man bruge en lys lilla farve med blå undertoner, da pink er alt for kraftig en farve. Heller ikke en neutral farve som gul vil fungere særlig godt, da denne farve er stimulerende og aktiverende. Som nævnt tidligere kan man med fordel bruge den gule farve som inspiration til køkkenet.

Soveværelset skal have en farve

Til at indrette dit hus med maling i soveværelset, er det en god ide at bruge afdæmpede farver, som blå eller grøn, da disse har en beroligende virkning på mennesket. Ofte er det også nemmest at sove i et mørkt rum.

Ønsker man dog ikke de mørke farver, kan man også anvende bløde farver som lavendel, beige eller cremet hvid, da disse er afstressende farver.

maling af lejlighed

Badeværelset kræver et godt lys

Et badeværelse burde designes således, at det giver mest muligt lys, da det oftest er her familiemedlemmerne lægger makeup, barberer sig og klipper negle. Altså vil mørke vægge automatisk gøre rummet samt lyset mørkere.

Som inspiration til køkkenet, blev den gule farve valgt, men på badeværelset kan man godt bruge helt andre farver. Du kan indrette dit hus med maling i en cremet hvid farve, som selvfølgelig altid vil være et sikkert valg på badeværelset, men der findes også alternativer til denne farve. Man kan sagtens anvende de afstressende farver blå og grøn, dog burde disse vælges i lyse toner, så de afkaster mest muligt naturligt lys i rummet.

Vær kreativ på kontoret

Når det kommer til at indrette dit hus med maling på kontoret, skal man passe på. Man skal gå efter farver, der kan udvise en veloplagt men også koncentreret stemning, og derfor vil afstressende farver som blå og grøn ikke være det mest perfekte valg. Dog fremmer farven blå produktiviteten, så denne kan man med fordel vælge til små detaljer i rummet. Ligesom blå, har orange og rød også både en positiv og negativ virkning på kontoret. Farverne stimulerer hjernen, men på samme tid distraherer de også.

Er man dog designer eller kreativt anlagt, er farverne gul og orange gode for kreativiteten. Disse farver kan man med fordel også bruge som inspiration til køkkenet, for at skabe en rød tråd i husets design.

Stuen er et afslappende rum

I stuen kan du med fordele indrette dit hus med maling i afstressende farver og toner. Dette inkluderer blandt andet brun, beige og orange, da disse er afstressende farver, men også har en hyggelig stemning. Man kan med fordel nøjes med at farve blot en væg, eksempelvis den, hvor der hænger et fjernsyn, da de afstressende farver er oplagte til at slappe fuldstændigt af, hvilket altså betyder at stuen ikke kan fungere optimalt som et samtalerum, så dette skal man lige være klar over. Gul og rød kan også vælges i stuen ligesom de kan bruges som inspiration til køkkenet, men disse skal ikke være skrigende, da disse langt fra er afstressende farver.

Har du fundet ud af, hvordan du skal indrette dit hus med maling?

Er man helt på bar bund i forhold til hvilke farver og hvilke vægge, man skal male, kan man nøjes med blot at male en enkelt væg i rummet eller lave små farvede detaljer rundt omkring i hjemmet. Dette kan eksempelvis være en stribe hen over væggen eller børnenes yndlings tegneseriefigurer på deres værelser.

Med henblik på inspiration til køkkenet, kan du også nøjes med farverige detaljer. Dette kan eksempelvis være fliserne, køkkenlågerne eller døren der kunne bruge et strejf af nogle afstressende farver.

Har du fået nok inspiration til køkkenet, og lært at indrette dit hus med maling? Så kan du læse flere artikler lige her, og eksempelvis få tips og tricks til et overskueligt og rent hjem. Har du brug for professionel hjælp til en opgave i hussranden, kan DinFagpartner helt sikkert hjælpe.

Tryk her og følg os på Facebook.

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter