Hvor meget strøm bruger en tørretumbler?

tørretumbler

Indholdsfortegnelse

Tørretumblere er praktiske, når det kommer til at få tørret vasketøjet hurtigt og effektivt. En tørretumbler har desværre også den mindre positive side, at det er en relativt energikrævende maskine. Det reelle strømforbrug afhænger primært af tørretumblerens størrelse, type og energimærke, men selvfølgelig også af elprisen.

I denne guide vil vi afsløre, hvor mange kWh en almindelig tørretumbler bruger, og hvor meget det konkret koster at tørre tøj i en tørretumbler. Du kan også glæde dig til at modtage nogle gode råd til at finde en energieffektiv tørretumbler, og tips til hvordan du kan opnå besparelser mht. brug af tørretumbler.

hvid tørretumbler

Hvad bruger en tørretumbler af strøm?

Strømforbruget for en tørretumbler kan variere betydeligt afhængigt af dens energimærke. Lad os tage et kig på to eksempler for at få en idé om strømforbruget. Du vil sandsynligvis blive overrasket over, hvor meget der kan være at spare ved at vælge en tørretumbler med energimærke A+++ i stedet for energimærke B.

Eksempel 1: Strømforbrug for en tørretumbler med energimærke A+++

Moderne tørretumblere med energimærke A+++ er kendt for deres energieffektivitet. Disse tørretumblere bruger typisk omkring 1 kWh pr. gang. Hvis du bruger tørretumbleren tre gange om ugen, vil dit årlige forbrug være omkring 156 kWh.

For at finde ud af, hvad det koster at bruge tørretumbleren i løbet af året, kan du gange denne mængde af el med den gennemsnitlige elpris. Hvis elprisen er 3 kr. pr. kWh, vil det koste 468 kr. om året at bruge tørretumbleren.

Eksempel 2: Strømforbrug for en tørretumbler med energimærke B

Ældre tørretumblere med energimærke B har som regel et højere strømforbrug sammenlignet med de nyere og mere energieffektive modeller. Disse tørretumblere bruger typisk omkring 3,2 kWh pr. gang.

Hvis du bruger tørretumbleren tre gange om ugen, vil dit årlige forbrug være omkring 499 kWh. Hvis elprisen er 3 kr. pr. kWh, vil det koste 1.497 kr. om året at bruge tørretumbleren. Det er altså 1.029 kr. dyrere at bruge denne tørretumbler sammenlignet med den førnævnte.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Det betaler sig at investere i en energieffektiv tørretumbler

Selvom det kan virke som en stor udskrivning at købe en energieffektiv tørretumbler, vil pengene hurtigt blive sparet ind.

Hvis du ejer en ældre og energikrævende tørretumbler, er det smart at udskifte den med en mere energieffektiv model. Ved at investere i en nyere og mere energieffektiv tørretumbler vil du ikke kun opnå en mere miljøvenlig løsning, men også opnå betydelige besparelser på din elregning.

Elprisen påvirker også omkostningerne ved at bruge din tørretumbler

Prisen for at bruge din tørretumbler afhænger også af elprisen.

Det betyder, at hvis du ønsker at spare penge og udnytte de lave elpriser i løbet af dagen, gør du klogt i at overveje at vælge en elaftale med en variabel elpris, altså flexafregning. Ved at gøre dette kan du drage fordel af billig strøm, når den er tilgængelig, og dermed reducere dine omkostninger.

Mange moderne tørretumblere er endda udstyret med timere, der gør det muligt at indstille tørretumbleren til at starte på et tidspunkt, som du har valgt. Dette kan være en fordel, hvis du ønsker at tørre tøjet i maskinen om natten, når elprisen typisk er lav.

Tips til at spare penge ved brug af din tørretumbler

Der er flere måder, hvorpå du kan spare penge, når du bruger din tørretumbler. Her er nogle konkrete tips til at reducere dit strømforbrug og spare på elregningen:

  1. Hæng tøjet udenfor, når vejret er godt, og du har tid til det. Dette er en gratis og energieffektiv måde at tørre tøjet på.
  2. Sørg altid for at tømme vandbeholderen og rengøre støvfilteret efter brug af tørretumbleren. Dette vil hjælpe med at sikre den højeste effektivitet og reducere elforbruget.
  3. Fyld ikke for meget tøj i tørretumbleren. Hvis du fylder for meget tøj i maskinen ad gangen, vil det forlænge tørretiden og øge strømforbruget.
  4. Brug et energieffektivt tørreprogram, hvis det er muligt. Disse programmer er designet til at reducere strømforbruget uden at gå på kompromis med tørretiden og tøjets kvalitet.

Husk at genbruge vandet fra tørretumbleren

Hvis du har en kondenstørretumbler, kan du med fordel genbruge vandet, der opsamles under tørringen. Dette vand kan bruges til forskellige formål i hjemmet, som f.eks. rengøring. Det er en simpel og miljøvenlig måde at udnytte vandet på.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

dinfagpartner logo

Find ud af, om du kan spare penge på din el- eller gas regning

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud

Det tager kun 2 minutter