Elpriser time for time - Følg timeprisen på el live i 2024

Vent venligst, mens grafen bliver konstrueret...

den Kl. - er prisen

kr. pr. kWh

Er du vest eller øst for Storebælt?

Elpriser time for time

*Dette er den rå el pris,  der handles i markedet. Der er ikke taget forbehold for levering, gebyrer og øvrige administrationomkostninger, der eventuelt pålægges af de individuelle elselskaber. Kilde: Energi Data Service

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Opdateret d. 2. januar 2024 af Terje Pedersen

Elpriser time for time 2024

De danske elpriser varierer ikke kun fra måned til måned og fra år til år. De aktuelle elpriser varierer også fra time til time. Af følgende grund kan der være forskel på, hvor meget du betaler for i variabel timepris pr. kWh, alt efter om klokken er 7 om morgenen eller 15 om eftermiddagen.

Den rene elpris bestemmes ud fra forholdet mellem udbud og efterspørgsel, og derfor skal du bestræbe dig på at bruge strømmen fra vedvarende energikilder, når efterspørgslen og når elprisen er lavest.

Hvordan følger jeg elpriser time for time? Hvilket elselskab tilbyder elpriser time for time for det kommende døgn? Hvor store prisforskelle kan der være på grøn strøm alt efter tidspunktet på dagen? Disse og mange andre spørgsmål vedrørende din el pris, vil blive besvaret nedenfor.

elpriser time for time

Indholdsfortegnelse

Se elpriser time for time live

Du ved nu, at der kan være forskel på den aktuelle elpris i løbet af dagen, men ved du også, hvordan du følger din elpris time for time? Ellers skal du læse med nedenfor.

For at følge dit elforbrug og timepriserne på el, skal du enten gøre brug af en app eller besøge en hjemmeside, der drives af din eludbyder.

På den givne app eller hjemmeside vil du, ved at angive, om du bor øst eller vest for Storebælt, kunne se, hvad elprisen time for time koster i døgnets timer. Typisk bliver en variabel elpris illustreret visuelt, så du nemt kan lokalisere tidspunkter med de højeste og laveste elpriser live.

Ofte vil der også være oplyst en gennemsnitspris angivet i kr. kWh.

Du vil som hovedregel kunne se den aktuelle elpris for dagen i dag. Elprisen for i morgen bliver, alt efter dit netselskab, tilgængelige kl. 13:00 og 15:00. Følg timeprisen, hvis du gerne vil planlægge dit elforbrug for det kommende døgn og få en billigere elregning.

Følg elpriser time for time med app

Ønsker du at følge den aktuelle elpris og dit faktiske forbrug time for time på en nem og overskuelig måde, så skal du undersøge, om din nuværende eludbyder har en app til formålet.

Efterhånden har de fleste større elselskaber deres egen app, så måske gælder det også din udbyder af grøn strøm fra danske vindmøller. Lav blot en søgning i App Store eller Google Play, hvis du ønsker svar på, om elselskabet har en app. Alternativt kan du kontakte kundeservice hos elselskabet.

De smarteste apps er ikke kun i stand til at vise, hvornår elprisen pr. kWh er billigst. De er også i stand til at vise, hvornår strømmen er mest klimavenlig. Sidstnævnte er guld værd for dig, der ønsker så grøn strøm fra vedvarende energikilder som overhovedet muligt.

Har dit elselskab ingen app?

Som nævnt i forrige afsnit, så har de fleste elselskaber en app til livevisning af elpriserne, men der er ingen regler uden undtagelser.

Hvis dit elselskab ikke har en app, så har de med al sandsynlighed en hjemmeside, hvor du kan følge elpriserne. Dette er ikke lige så brugervenligt, men det giver dig trods alt mulighed for at følge den tilhørende timepris.

Hvis det er vigtigt for dig, at du kan følge strømpriserne live via en app, så kan du overveje at skifte elselskab til en udbyder, der tilbyder dette.

Hvilke elselskaber tilbyder elpriser time for time?

Listen over elselskaber, der tilbyder elpriser time for time, er lang. Du er derfor rigtig godt stillet, hvis du ønsker en sådan variabel el aftale. Du skal blot vælge en eludbyder, der reklamerer med flex el, flexafregning eller elpris time for time. Kært barn har mange navne.

For at kunne drage nytte af at følge elpriserne time for time, så skal du have en variabel elaftale og en variabel elpris. Derudover skal du have en fjernaflæst elmåler, så elselskabet rent faktisk kan følge med i, hvornår du bruger strøm i hjemmet.

Hos Dinfagpartner samarbejder vi med op til flere elselskaber, der tilbyder timepriser på el. Du har dog også mulighed for at få en elaftale med en fast elpris, hvis dette tiltaler dig mere. En fast elpris er attraktiv, hvis du sætter pris på budgetsikkerhed. Til gengæld betaler du ofte lidt ekstra for at opnå denne budgetsikkerhed.

Elselskaber med grøn energi
Vindmøller på en mark
Elpriser time for time

Hvorfor skal jeg følge med i strømpriser time for time?

Der er nærmest gået helt sport i at følge strømpriserne time for time, men giver det overhovedet mening? Og hvilke fordele er der i givet fald ved at gøre det?

 

Der er helt overordnet to fordele ved at følge timepriserne på el bestående af følgende:

  • Der kan være mange penge at spare på strøm – Har du tegnet en flexaftale på el, så kan der være stor forskel på, hvor meget du betaler for strømmen, alt efter hvornår du har brugt den. Hvis du sørger for at tilrettelægge dit elforbrug efter priserne, så vil du kunne reducere dine eludgifter markant. Det kan f.eks. sagtens være dobbelt så dyrt at bruge el kl. 18 om aftenen sammenlignet med kl. 4 om natten.
  • Du vil kunne gøre klimaet en tjeneste – Billig strøm er ofte lig med grøn strøm. Hvornår strømmen er grønnest afhænger i høj grad af vejret. Når det blæser meget, så bliver strømmen ofte både billigere og grønnere, da en stor del af strømmen skabes af vindmøller.

 

For disse elkunder giver det ikke mening at holde øje med strømprisen

Det giver ikke mening at bruge tid og energi på at følge dagens elpriser, hvis du har tegnet en fastprisaftale på el. Som navnet antyder, så betaler du nemlig den samme elpris hele døgnet rundt, uanset hvordan elpriserne på børsen måtte udvikle sig. Ofte gælder den faste elpris i ét kvartal ad gangen, hvorefter prisen bliver bestemt på ny.

Du kan spare penge ved at skifte fra en elaftale med en fast elpris til en elaftale med en variabel elpris, hvis du er flittig til at følge priserne og time dit forbrug. Overvej derfor at gøre det, hvis du gerne vil spare penge på strøm.

 

Hvornår er de danske elpriser lavest?

Ønsker du billig el? I givet fald skal du sørge for at planlægge dit elforbrug til om natten, så vidt det kan lade sig gøre. Det er nemlig som hovedregel mellem kl. 00:00 og 06:00, at du får de laveste elpriser. Det hænger sammen med, at det er i dette tidsrum, at efterspørgslen er lavest.

De danske elpriser er ligeledes lave, når solen skinner, eller når der blæser meget. Af følgende grund kan der være forskel på timepriserne på el alt efter årstid. Der opleves ofte lave elpriser om dagen om sommeren og om natten om vinteren.

 

På disse tidspunkter er priserne højest

Følger du dagens elpriser, så vil du også opdage, hvornår elpriserne er højest, og hvornår du så bør undgå at bruge el.

Det dyreste tidspunkt at bruge strøm på er som udgangspunkt mellem kl. 17:00 og 20:00. Det hænger sammen med, at efterspørgslen på strøm er højest i dette tidsrum. Her vil de fleste være hjemme fra arbejde, og der skal derfor bruges strøm til at lave mad, se fjernsyn, oplade telefoner m.v.

Hvis du har mulighed for at lave mad eller vaske tøj på et andet tidspunkt end mellem kl. 17:00 og 20:00, så bør du gøre det. Alternativt, så kan du spare penge ved at skifte til LED pærer.

 

Hvorfor varierer priserne på strøm fra time til time?

Der er op til flere forklaringer på, hvorfor priserne på strøm varierer i løbet af døgnet.

Helt overordnet bestemmes elpriserne på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Når efterspørgslen er høj, så presser det elpriserne op, og omvendt falder elpriserne, når efterspørgslen er lav. Udbuddet afhænger bl.a. af dagens vejrudsigt. Hvis det blæser meget, så kan der produceres meget strøm gennem vindmølleparker og solcelleanlæg, og det vil give lavere elpriser.

Er der til gengæld hverken blæst eller solskin, så vil en større andel af strømmen blive produceret i anlæg, der anvender naturgas, og da naturgas er dyrt, så vil det give højere elpriser.

 

Tips til at time dit elforbrug på baggrund af elpriserne

Det er naturligvis ikke nok blot at følge dagens elpriser, hvis du gerne vil spare penge på strøm. For at få billig el skal du sørge for at time dit elforbrug på baggrund af timepriserne på el. Med andre ord skal du bruge el, når den er billigst.

Det er naturligvis ikke alle aktiviteter, der kræver strøm, der kan udskydes. Det er f.eks. ikke muligt at vente med at se en fodboldkamp i fjernsynet, der vises live, eller vente med at lave aftensmad til om natten, fordi strømmen er billigst der. Der er dog visse ting, der kan times.

 

Følgende aktiviteter kan med fordel ske om natten, når strømmen er billigst:

  • Opladning af elbiler
  • Opladning af batterier til elcykler
  • Opladning af telefoner og computere
  • Brug af vaskemaskine og tørretumbler (det kan dog genere naboerne, hvis du bor i lejlighed)
  • .. og mange andre ting!
dinfagpartner logo

Indhent 3 el tilbud fra elselskaber med lave timepriser på el

Drømmer du om lave timepriser på el? Så er du kommet til de rigtige.

Hos DinFagpartner har vi sørget for, at du helt gratis og uforpligtende kan indhente 3 el tilbud fra velrenommerede elselskaber. Hos disse elselskaber har du mulighed for at få en flexaftale på el. Med en flexaftale kan du følge dagens elpriser og spare mange penge.

Vil du derfor gerne reducere din elregning en gang for alle, så har du en enestående mulighed lige her. Udfyld blot vores formular for at indhente attraktive el tilbud.

Vil du have 3 uforpligtende og gratis tilbud på strøm?

Spørgsmål og svar

Hvordan fastsættes elpriserne time for time?

Dagens elpriser bestemmes af, hvor meget strøm der forbruges, og hvor meget strøm der produceres i løbet af døgnet. Med andre ord bestemmes det ud fra udbud og efterspørgsel.

Hvornår er timeprisen på el billigst?

Timeprisen på el er billigst om natten mellem kl. 00:00 og 06:00. Her er efterspørgslen på strøm lavest, og det får strømprisen ned på et lavt niveau.

Kan elprisen være negativ?

Ja, det kan den i princippet godt, men da der skal betales skatter og afgifter af den anvendte strøm, så vil det ikke forholde sig sådan, at du får penge for at bruge strøm.

Find ud af, om du kan spare penge på strømregningen

Få gratis og uforpligtende op til 3 tilbud på strøm

Det tager kun 2 minutter